dreamstime_34092137

 

Anticelulitna masaža je dio posebne tehnike vezivno - refleksne masaže koja se koristi za rješavanje problema celulita. Masažni pokreti vrlo su specifični, a sastoje se od glađenja, gnječenja, trljanja,..
Obrađuju se sve zone nogu, stražnjice, ruku,.. 

Ovom masažom djelujemo dubinski na masno i na vezivno tkivo te potičemo metabolizam i izmjenu tvari.

Masirati se može onoliko čvrsto koliko to dozvoljava tkivo klijenta. Ukoliko je ono jako osjetljivo i ako neki pokreti izazivaju jaki bol, to je znak da će ostati modrice. U tom slučaju ne radi se takva čvrsta masaža, već se kreće s puno blažim oblikom masaže, sve dok se tkivo klijenta ne prilagodi na taj specifični način masiranja.  U cilju najboljeg rezultata, ljepšeg izgleda i boljeg subjektivnog osjećaja, anticelulitna masaža se kombinira sa kvalitetnim anticelulitnim uljima ili kremama, primjenom limfne drenaže, stimulacije i vježbi u cilju toniziranja mišića i kože, pravilnom prehranom i adekvatnim unosom  vode u organizam.

Prije početka anticelulitnog tretmana bitno je obaviti inicijalni pregled stadija celulita analizom tjelesnog sustava i mjerama obujma na tipičnim mjestima.

Cilj anticelulitnog tretmana je:

razgradnja masti u stanicama potkožnog tkiva,

stimulacija izmjene tvari,

 povećanje elastičnosti vezivnog tkiva,

poboljšanje cirkulacije,

aktiviranje limfnog sustava

Anticelulitnim tretmanom potičete zdravlje i ljepotu, koža postaje  podatnija, a podizanje kvalitete vezivnog tkiva i tonusa mišića će Vam pomoći da se u svakom trenutku dobro osjećate.